2020-02-14 08:14:59• hírek • Blikk.hu

Az agyvérzése miatt nem beszélt a bíróságon Kozso

Tagadta a bűnösségét tegnap a bíróságon Kozso, azaz Kocsor Zsolt, aki áramlopási ügye többi tárgyalására már el se megy, mert bevallása szerint a művészetére szeretne koncentrálni.

A Szomorú szamuráj című 90-es évekbeli sláger előadója pontosan jelent meg csütörtök reggel a Pesti Központi Kerületi Bíróságon, de amint meglátta a kamerákat, nagyon felhúzta magát.
 

– Ne fotózzatok, miért van erre szükség?! – takarta arcát tenyerével a tárgyalóterem előtti folyosón, nagy napszemüvege ellenére. Míg a színpadon, koncertjein mindig szívesen veszi a vakuvillogást, és pörög a nyelve, ezúttal nem ez történt. Végül az ügyvédjének sikerült megnyugtatnia: felesleges ilyesmin idegeskednie. Igaza volt a jogásznak, hiszen odabenn hangzott el a vádirat tartalma, ami igazán okot adhat az aggodalomra.

 

Kozsót ugyanis lopással és felbujtóként elkövetett bélyeghamisítással vádolják. Az ügyészség álláspontja az, hogy bár papír szerint nem, de ténylegesen az ő irányítása alatt működő budapesti teaházban 2013-tól három éven keresztül lopott áramot úgy, hogy egy ismeretlen személyt rávett a fogyasztásmérő átalakítására. Ezzel több mint 1 millió 700 ezer forint kárt okozott a szolgáltatónak.
 

Kozso viszont sziklaszilárdan hisz ártatlanságában. Miután az ügyész ismertette vele a vádiratban álló bűncselekmény részleteit, a bírónő a türelmesen álldogáló zenésznek szegezte a kérdést: bűnösnek vallja magát?
 

–Nem vagyok bűnös! – jelentette ki Kozso, aki a nyomozás alatt sem tett vallomást, most viszont igen, csakhogy nem tudhattuk meg, mit.
 

– Védencem végre hosszas huzavona után rászánta magát, hogy részletes vallomást tegyen, de kifejezetten szerencsétlen lenne, ha az ügyben szereplők a médiából szereznének tudomást arról, mi a vallomásának a lényege – kezdte a zenész ügyvédje, aki a bírónak átadott pár papírlapot, mert Kozsónak a betegsége, az agyműtétje miatt nehézkessé vált a beszéde, így írásban tett vallomást.

 

A védő külön kérte, hogy ne ismertessék a vádlott mondandóját a legközelebbi tárgyalásig, ahol Kozso viszont már nem lesz jelen, ugyanis joga van a távolmaradáshoz. Ügyvédje, aki a vádirat több részletét kifogásolta, képviseli a zenészt a tárgyalásokon a továbbiakban, indoka szerint Kozso a művészeti tevékenységére kíván koncentrálni.
 

–A teaházat egy kft. üzemeltette, amiben tulajdonos és ügyvezető sem volt a védencem, így a szolgáltató felé nem volt fizetési kötelezettsége – érvelt védence ártatlansága mellett jogi képviselője. Kozsót próbáltuk megszólaltatni a bíróságon, de nem akart beszélni.


További bulvárhírekért keresd fel a Blikk.hu oldalát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: